| 2018. június. 14. | 2 perc olvasás

Hulladékgazdálkodási konferenciát tartottak Sopronban

A hulladékgazdálkodás szabályozásának változásairól tanácskoztak csütörtökön Sopronban.

Hazánk hulladékgazdálkodásának szabályozásairól, ezek változásairól és a felmerülő kihívásokról tartottak konferenciát városunkban, amely rendezvényt a Magyar Közszolgáltatók Egyesületének Hulladékgazdálkodási Tagozata szervezte.

Szarvas Tibor, a Magyar Közszolgáltatók Egyesületének elnöke a konferencia témáival kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy  egy tartalmas és igazán széles terjedelmű témát igyekszik felölni ez a szakmai találkozó, hiszen a GDPR-tól a pszichológiáig rengeteg témát érintenek amely nagyban hozzájárulhat a jövő irányelveinek megvalósításának tekintetében.  

Kosztka László, Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője a helyi szelektívv hulladékgyűjtéssel kapcsolatban portálunk érdeklődésére elmondta, hogy városunkban, ha megnézzük az említett szelektív szigetek állapotát, vagy pedig a zsákos szelektív gyűjtést, akkor még mindig akadnak problémák atekintetben, hogy azok mennyire szennyezettek és amelyek feldolgozása így hatalmas kihívás a számukra. Fontos, hogy a lakosság is partner legyen a szelektív hulladékgyűjtésben hiszen csak közös erővel tudunk tenni annak érdekében, hogy azokat hatékonyan lehessen kezelni  és ezzel a környezetszennyezést is csökkenteni. A szakmai konferencia természetesen ezzel a témakörrel is foglalkozik - tette hozzá - de számtalan olyan szakmai jövőkép is a felszínre kerül, amelyek igazán érdejesek a szakemberek számára. 

A tanácskozáson részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki beszédében elmondta, hogy kemelten fontos, hogy megőrizzük Sopron és térsége tisztaságát és a szakemberek ezért mindent megtegyenek. Hozzátette, hogy térségünk nemcsak a turistáknak, hanem az itt élőknek is egy tiszta környezetet tud teremteni, ha közös erővel, összefogva tudunk fellépni. 

A szakmai konferencia egészen a koraesti órákig tartott, amelynek idején egy  karikatúra kiállítás is látható volt, amely alkotások a környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek