| 2023. január. 5. | 2 perc olvasás

Hullámzó mérkőzésen nyert a Sopron

Az Euroliga 8. fordulójában a Sopron Basket 71-64-re verte a belga Kangoeroes Mechelen gárdáját.

A 8. fordulójához érkezett az Euroliga alapszakasza. Ez azt jelenti, hogy a második kör kezdődött a csoportban. A két csapat őszi mérkőzését az 1. fordulóban 91-62-re nyerte a Sopron, de a kellemetlen stílusú belga gárda ellen egy pillanatra nem lankadhatott a figyelem. Morgan Bertsch szerezte az első találatot, erre azonban Fegyverneky Zsófia triplája érkezett válaszul, majd nem sokkal később Ezi Magbegor is betalált. Összességében kézben tartotta a Sopron az irányítást. Jó védekezéssel sikerült több eladott labdába kényszeríteni a vendégeket. Szám szerint nyolcat jegyeztek fel 10 perc alatt a Mechelen-nél. A Sopron fölénye idővel a számszerű eredményben is megmutatkozott. 11-8 után ugyanis 13-0-val zárta le az első szakaszt a címvédő. Jelena Brooks 8, Fegyverneky Zsófia 6 pontnál járt ekkor. Csapatszinten a 17 kísérletéből 10-et értékesített a Sopron.

A második negyed hatalmas fordulatot hozott. Erősítettek védekezésükön a belgák, így rendre kimaradtak a soproni lehetőségek. A 16 mezőnykísérletéből mindössze 5 lett sikeres a magyar csapatnak. Az is mind a negyed utolsó három percében. Közel hét percen át ugyanis nem talált be a Sopron. Ez idő alatt a vendégeknél egy-egy extra is beesett, amivel 24-20-ra zárkóztak fel. Yvonne Turner állt a Sopron élére, aki büntetőt harcolt ki és két remek labdaszerzésből elért pontokkal adott új lendületet csapatának. Ezzel összességében 13-0-s soproni futást alapozott meg, amivel két perc alatt újra ellépett 37-20-ra a magyar csapat. Ekkor még mindig volt vissza másfél perc a félidőből. Szépítettek a vendégek, de erre válaszul a mieink részéről Alice Kunek triplát értékesített. 40-26-ról jött el a nagyszünet. Elképesztően egyedi ritmusú hullámzó meccset láthattunk. Itt folytatódott a harmadik negyed is. Ziomara Morrison triplájával 40-31-nél már újra 10 egység alatt járt a rivális. A Sopron első találatát Ezi Magbegor szerezte. Ugyanakkor Morgan Bertsch öt pontja után 42-36-nál újra teljesen nyílt lett a meccs.

A folytatásban is Ezi Magbegor dominált, a négy pontjával 46-36-nál visszaállt a 10 pontos differencia. Nagyjából úgy nézett ki, hogy ez a 8-10 egység lehet az az előny a mieink oldaláról, ahol beáll az összecsapás. A belgák azonban nem így gondolták. 48-43-nál és 50-45-nél felzárkóztak öt pontra. A negyedet azonban Jelena Brooks triplája és Böröndy Vivi büntetője zárta. Az utolsó 10 percnek 56-45-ről vágtak neki a felek. A játék képe nem változott. Fegyverneky Zsófia triplájával 59-45-re megugrott a Sopron. Ezi Magbegor duplája után állt 61-47 is eredményjelzőn. Innen viszont ismét faragtak a hátrányukon a Mechelen játékosai. Óriási küzdelem folyt a pályán. A Sopron sikere nem forgott veszélyben, de maximális koncentrációra volt szükség.  A vendégek az utolsó öt percbe érve 64-56-ra felzárkóztak, majd az utolsó perchez közelítve 68-61-re szépítettek. Mindegyikre sikerült válaszolni és ez a kulcs, így öt pontnál közelebb nem került a rivális. A Sopron rendkívül fordulatos mérkőzésen 71-64-es győzelmet aratott.

Legnépszerűbb cikkek