Hunyadi évnyitó - új igazgató irányítja az evangélikus iskolát

Tanévnyitó istentiszteletet és ünnepélyt tartott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola vasárnap az evangélikus templomban. Ezen az alkalmon köszöntek el az iskolát 25 éven át igazgató Rajnai Károlytól, és iktatták be a megválasztott új igazgatót, Raffai Balázst. Az igehirdetés szolgálatát Szemerei János püspök végezte. A járványügyi előírásoknak megfelelően a résztvevők számát korlátozták az évnyitón.

Raffai Balázs esküt tett az évnyitón
Raffai Balázs esküt tett az évnyitón
fotó: Griechisch Tamás

- A gyermekek érdekeit szem előtt tartva végzem munkámat, mondta Raffai Balázs az iskola új igazgatója az évnyitón. A szülőktől és a kollégáitól azt kérte, hogy legyenek türelemmel egymás iránt ebben a nehéz időszakban, amely a világjárványnak köszönhető. Az esetleges távoktatás egy új digitális rendszer segítségével zajlik majd, ha ennek eljön az ideje, mondta Raffai Balázs.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az évnyitón Rajnai Károly az iskola leköszönő igazgatója szólt a diákokhoz: – Azt kérem, hogy az óvodások és iskolások is fogadják meg a felnőttek intelmeit, legyen az szülő vagy pedagógus. Itt és most szeretném mindenki előtt átnyújtani az iskola jelképes kulcsát az új igazgatónak, Raffai Balázsnak. Azt kérem, hogy nagyon vigyázzon rá! – zárta szavait Rajnai Károly, aki 25 éven át igazgatta a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolát.


fotó: Griechisch Tamás

Szeptember elsején több száz gyermek, nyolc évfolyamon kezdi meg az iskolát a Hunyadiban. Jelenlegi helyzetben a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik majd az oktatás. Az évnyitón részt vett Sass László és Abdai Zsolt önkormányzati képiselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek