| 2021. augusztus. 22. | 1 perc olvasás

Hűség 100 Sopron - Fergeteges hangulattal zárult az ünnepi programsorozat

Több ezer ember szórakozott a centenáriumi emlékév alkalmából szervezett rendezvénysorozaton. A Hűség 100 Sopron névre keresztelt programon a legkisebbeket és a felnőtteket is színvonalas koncertek, programok várták három napon keresztül.

A program augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Várkerületen, rég nem látott élettel megtöltve azt. Egy rendezvénytér és két színpad várta az érdeklődőket a lezárt szakaszon, különböző vendéglátóhelyek, borászok és árusok kitelepülésével. 
A soproniak és a városba látogatók hatalmas digitális képernyők segítségével bepillantást nyerhettek az 1921-es népszavazásról megmaradt fényképekbe. A gyerekek számára körhinta, ugrálóvár biztosította az önfeledt szórakozást. Délelőtt megtekinthették a Világjáró Marionetteket és T. Horváth József gyerekműsorát. Délután fúvószene és néptánc is színesítette napot. A Hűség 100 színpadon délután megindult az élet, hét órától a Paddy and the rats zenélt, az estét pedig az Anna & The Barbies fergeteges hangulatú koncertje zárta.

A szombati nap a Drazsé Zenekar gyerekkoncertjével indult reggel 10-kor, őket a Ziránó Színház követte. A Sopron színpadon délután a Juventus Koncert Fúvószenekar lépett fel. Kora este megtelt a Várkerület, a nagyszínpadon a Firkin,  a The Carbonfools, majd a Brains lépett fel.

A programsorozat utolsó napján az időjárás nem kedvezett a szórakozni vágyóknak. Délelőtt a kisebbeket vasárnapi matiné várta. A délutáni órákban a Sopron színpadon  János Vitéz történetét láthatták az érdeklődők a Boka Színház előadásában.
A háromnapos mulatság végéhez közeledve jókora tömeget csalogatott a Hűség 100 színpad elé a Blahalouisiana. Koncertjük alatt még az időjárás is kegyes volt. Az este és a rendezvénysorozat megkoronázásaként 21 órától a Halott Pénz varázsolt felejthetetlen fesztiváli hangulatot a Várkerületre. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek