| 2019. december. 15. | 1 perc olvasás

Hűség napi futással emlékeztek a soproni népszavazásra

Sopron MJV Sportfelügyeleti Csoportja szervezésében tartották meg a hagyományos Hűség napi futást. A népszerű verseny célja, hogy közösségi sportprogrammal is tisztelegjen a város az 1921. december 14-i népszavazás emléke előtt.

Vasárnap délelőtt a Petőfi téren felállított rajt/cél pontnál gyülekeztek a sportolók, hogy részt vegyenek az idei Hűség napi futáson. A bemelegítés után először a gyerekek, majd a felnőttek indultak el, hogy a Széchenyi teret érintve, a kijelölt pályán a Várkerület, vagy a Deák tér felé vegyék az irányt.

– Szombaton ünnepségen köszöntöttük azokat a kitüntetetteket, akik szolgálatukkal sokat tettek Sopronért, vasárnap pedig hagyományosan sporteseménnyel is kapcsolódtunk a Hűség napjához. A Hűség napi futáson, a Petőfi téren idén is azért gyűltünk össze, hogy a gyerekek egy kicsivel több mint 1 kilométeres, a nagyok pedig egy 3 és fél kilométeres távot teljesítsenek a belvárosban, így emlékezve az 1921-es soproni népszavazásra - mondta el Csiszár Szabolcs alpolgármester, aki részt vett a futáson és a verseny végén elismeréseket adott át a sportolóknak.

A nyolc kategória legjobbjait serleggel díjazták az ingyenes versenyen, továbbá minden résztvevő ajándékot kapott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek