| 2017. december. 15. | 1 perc olvasás

Hűség Napi megemlékezés Nagycenken!

Nagycenken a Községháza dísztermében került sor a Hűség Napi ünnepségre, melyet hagyományteremtő módon együtt tartottak meg az év végi köszönetnyilvánítással. Ünnepi beszédet Barcza Attila Sopron város önkormányzati képviselője mondott.

Csorba János, Nagycenk polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy idei évtől hagyományteremtő szándékkal az 1921-es népszavazással kapcsolatos ünnepséget együtt tartják az év végi köszönetnyilvánítással. Az önkormányzat ezzel kapcsolatban egy új díjat alapított az év közössége díjat, amely ezen az eseményen kerül átadásra. Ezen a díjon keresztül tudja az önkormányzat személyesen kimutatni tiszteletét, elismerését.

Barcza Attila Sopron város önkormányzati képviselője, városi tanácsnok ünnepi beszédében elmondta, hogy olyan tiszteletre méltó cenkieket köszönttöttek akik önzetlen módon szolgálják közösségüket és tevékenységükkel hozzájárulnak Nagycenk régi hírnevének öregbítéséhez. Minden díjazott esetében többről van szó, mint munkáról, hivatásról, hiszen a helyi közösségért tenni valódi szolgálat. Hűség és a szolgálat összetartozó fogalmak. Hiszen valamiért tenni a legjobbat csak kitartással és hűséggel lehet, tette hozzá. Az elődők kijelölték az utat és példaértékű tetteikkel útmutatásul szolgálnak a jövő nemzedékeinek. Sopron és a környékbeli községek polgárainak biztos pontja és otthona volt az évszázadok során Magyarország, emelte ki. Magyarok maradtunk, és az akkori döntésre a mai napig büszkék lehetünk!

A beszédek után rövid ünnepi műsorra, illetve a díjazottak felsorolására került sor.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek