| 2016. december. 14. | 2 perc olvasás

Hűség napi megemlékezések Sopronban

Szerda délelőtt Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál, majd a Fő téri szobránál illetve a Hűségkapunál koszorúzással és főhajtással emlékeztek meg az 1921. évi soproni és Sopron környéki népszavazás emléke előtt.

A megemlékezés a Szent Mihály temetőben kezdődött városunk egykori polgármesterének Sopronyi-Thurner Mihálynak a sírjánál, aki a népszavazás idején volt városunk első embere. Nyughelyénél főhajtással, koszorúzással valamint az emlékezés virágainak elhelyezével róta le tiszteletét városunk nevében Dr. Simon István alpolgármester és több városi intézmény képviselője. 


fotó: Szeniczei Patrik

fotó: Szeniczei Patrik

Ezt követően a Fő téri Hűségkapunál és az egykori nagyformátumú polgármester szobránál városunk nevében Dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva önkormányzati képviselő és Mágel Ágost önkormányzati képviselő helyezett el koszorút, a népszavazásban résztvett környékbeli települések polgármestereinek részvételével.

A koszorúzáson és megemlékezésen részt vett Palkovics János Fertőrákos polgármestere, Csorba János Nagycenk polgármestere, Grubits Ferenc Kópháza polgármestere, Pék Zsuzsanna Ágfalva polgármestere, Tóth József Fertőboz polgármestere valamint Harka képviseletében Luther Tamás aljegyző.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A Hűség Napi városi ünnepséget pénteken 19.00 órakor tartják majd a Széchenyi téri Hűségzászlónál. 

Legnépszerűbb cikkek