| 2022. április. 1. | 1 perc olvasás

Húsvét Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastélyban különleges látványossággal és programsorozattal készülnek húsvét ünnepére. Kertészeti túra, tojáskeresés és óriási nyúlszobor várja a látogatókat.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, azaz április 18-án és 19-én, a franciaparkot és az angolkertet mutatják be a kastély szakemberei. „A barokk kert egykor és ma” programon az angolkert kialakulásáról, a „Tavasz ébredése” túra során a parterek és a Lés-erdő titkairól mesélnek az érdeklődőknek.

A húsvéti hétvége látványossága egy óriási nyúlszobor lesz, amit a franciaparkban, az Esterházy-kávézóval szemben találnak majd a látogatók. A kávézó a húsvéti időszakban – nagypéntek és húsvéthétfő között – a múzeum nyitvatartásával egyezően, 9-17 óra között lesz nyitva.

Húsvéthétfőn családi programra invitálják a látogatókat a kastélyba. 14 órától tojáskeresés indul a Pál-majorban, amit 14.30-tól kézműves foglalkozás követ. A résztvevők megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal.

Az egyes programokra külön regisztráció szükséges, amit 2022. április 14. (csütörtök) 16 óráig tehetnek meg az érdeklődők az [email protected] e-mail címen. A parktúrák díja 1000 Ft/fő, a húsvéthétfői családi programok térítésmenetesek. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják.

fotó: Eszterháza Központ 

Borítókép; archív felvétel 

Legnépszerűbb cikkek