| 2022. április. 11. | 1 perc olvasás

Húsvét Eszterházán

Változatos programkínálat, tojáskeresés, kézműves műhely és parktúra is várja az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastélyban.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, április 18-án és 19-én a franciaparkot és az angolkertet mutatják be a kastély szakemberei. „A barokk kert egykor és ma” című programon az angolkert kialakulásáról, a „Tavasz ébredése” túra során a parterek és a Lés-erdő titkairól mesélnek az érdeklődőknek.

A húsvéti hétvége látványossága egy óriási nyúlszobor lesz, amit a francia parkban, az Esterházy-kávézóval szemben találnak majd a látogatók. A kávézó a húsvéti időszakban –nagypéntek és húsvéthétfő között – a múzeum nyitva tartásával egyezően 9 és 17 óra között lesz nyitva.

Húsvéthétfőn családi programra invitálják a látogatókat a kastélyba. 14 órától tojáskeresés indul a Pál-majorban, amit 14.30-tól kézműves foglalkozás követ. A résztvevők megismerkedhetnek a húsvéti szokásokkal.

Az egyes programokra külön regisztráció szükséges, amit 2022. április 14. (csütörtök) 16 óráig tehetnek meg az érdeklődők az [email protected] e-mail címen. A parktúrák díja. 1000 Ft/fő, a húsvéthétfői családi programok térítésmenetesek. A programváltoztatás jogát a rendezvény szervezői fenntartják.

fotó: Eszterháza Központ 
fotó: Eszterháza Központ 

Borítókép; korábbi felvétel 

Legnépszerűbb cikkek