| 2022. április. 16. | 1 perc olvasás

Húsvéti készülődés az Erdő Házában

Újabb családi programmal várta az érdeklődőket a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadasparkban. A rendezvényre kitelepült a Soproni Madármentők Alapítvány is.

A borongós idő sem szegte kedvét a látogatóknak, kicsik és nagyok egyaránt  hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a húsvéti készülődésbe. – A büfé, illetve a bemutatótér területén különböző kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket: nyuszis, tojásos díszeket lehetett készíteni. A szabadtérre partnereink települtek ki kisebb standokkal – mondta el dr. Takács Viktor, az Erdészeti Erdei Iskola vezetője.

A programon részt vett a Soproni Madármentők Alapítvány is. Elnöke, Bodnár Ágota a SopronMédia kérdésére elmondta, hogy egyebek mellett miért nem jó ötlet húsvétra nyuszival meglepni a gyerekeket. – Mi ugyan madarakkal foglalkozunk, de húsvét környékén rengeteg nyuszi kerül hozzánk. Az emberek többsége nincs azzal tisztában, hogy egy élő nyuszi mekkora felelősség. Egy ilyen állat több mint 10 évig is élhet, tartása nem kis költségekkel jár. Speciális állatokra szakosodott állatorvosra van szükségük, az ivartalanítás a nyulaknál is fontos, mert komoly betegségeket előzhetünk meg vele. A táplálására is oda kell figyelni. Tévhit az, hogy csak a saláta elég számukra, jó minőségű tápra is szükségük van – hívta fel a figyelmet Bodnár Ágota. 


 

Legnépszerűbb cikkek