| 2023. március. 28. | 1 perc olvasás

Húsvéti kiállítás nyílt a megújuló soproni Jereváni Ciklámen Egyesület szervezésében

A 30 tagot számláló közösség 2022-ig megyei szervezésben működött, most újjáalakult, és a soproni Jereváni Ciklámen Egyesület nevet választotta. A rendezvényén részt vett Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke is. A kézműves munkákból álló kiállítás minden nap 14:00-től 16:00-ig látogatható.

Asztalterítők, dekortárgyak, gobleinképek és egyéb kézműves alkotások várták az érdeklődőket a Sopron Jereváni Ciklámen Egyesület kiállításán hétfőn délután a Jereván lakótelepen. A rendezvény célja az volt, hogy a megújuló egyesület bemutatkozzon a környéken élőknek.

- Összetartó kis közösségeink mind értékek, hiszen ők adják az összetartó erejét a közösségi létnek, amelyben tudásuk, tapasztalatuk, tetterejük is jelen van - hangsúlyozta Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke.

- Ezért is fontos Sopron városának mindazoknak az értékteremtő közösségeknek a támogatása, akik meghatározó elemei a város szellemi életének. Ezek között kiemelkedően fontosak a nyugdíjas közösségek, amelyekben a rengeteg értékes élettapasztalattal rendelkező korosztály tagjai aktív, kreatív módon gazdagítják a közösségi életet. Öröm, hogy a Jereván lakótelepen két olyan nyugdíjas közösség is működik, akik aktív és értékes részei a településrész életének, akik megbecsülést érdemelnek. Az eddig megyei szervezésben működő – immár megújult tagsággal és új vezetővel rendelkező – nyugdíjasklub így az ünnepekre készülve „kitárta” a Jereván lakótelepen székhelye ajtaját, és húsvéti alkotásaiból kiállítást rendezett, ahova vár minden érdeklődőt - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek