| 2022. április. 18. | 1 perc olvasás

Húsvéti tojáskeresés a Botanikus Kertben

Gyerekzsivajjal volt tele a Soproni Egyetem Botanikus Kertje húsvéthétfőn. A gyönyörű liget tojáskeresésnek adott otthont, amelyet már 45 éve minden évben megszervez Varga Jenő és felesége, így téve színesebbé a családok húsvéti ünnepét.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a tojáskeresésen. A résztvevőknek egy 1800 méteres, 20 ellenőrzőponttal ellátott szakaszt kellett teljesíteniük – mondta el Varga Jenő szervező. A tojás alakú papírbójáknál elhelyezett zsírkrétával kell a rajtban kapott térkép hátuljára a megfelelő sorszámhoz kis jelet tenni, így teljesítve az állomásokat. A szervező hozzátette; a nagysikerű rendezvény célja, hogy ezzel a játékkal a tájékozódási képességeket is fejlesszék, és hogy kicsábítsa a családokat a szabadba. Ez évről évre sikerül is, hiszen minden évben több százan indulnak útnak a festői környezetben húsvéthétfőn.

fotó: Griechisch Tamás

Péterfalvi Ágnes a Botanikus kert vezetője örömmel fogadta a kezdeményezést, hogy idén is a megszokott helyszínen rendezhessék meg a tojáskeresést. „A Botanikus kert az oktatás és a kutatás központja elsősorban, a természeti értékek megőrzése pedig az elsődleges funkciója, de fontos küldetésünk a társadalmi szemléletformálás. A környezettudatosságra nevelés, az ember és a természet kapcsolatának erősítése is kiemelendő célkitűzés, amelyet remekül szolgál a mai rendezvény” – tette hozzá Péterfalvi Ágnes.

fotó: Griechisch Tamás

A tojáskeresés mellett kézműves foglalkozások is fogadták a résztvevőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek