| 2017. augusztus. 19. | 1 perc olvasás

Húsz éve szentelték fel Sopronban a Szent Imre templomot (galéria)

A Jereván-lakótelep templomának építése 1994-ben kezdődött el, amit dr. Pápai Lajos megyés püspök 1997. augusztus 20-án szentelt fel.

A jeles jubileumi alkalomból szombaton délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynök valamint a város papsága. A jelenlegi plébános Kálmán Imre atya külön köszöntötte a templomépítő akkori plébánost Turner Lajos őrkanonokot, kerületi esperest.

A hálaadó szemtmisét megelőzően a jelenlegi plébános Kálmán Imre atya, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, Dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva önkormányzati képviselő, a településrészi önkormányzat elnöke és Dr. Magas László önkormányzati képviselő valamint a hívek jelenlétében köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak azzal kapcsolatban, hogy ebben a jubileumi esztendőben a templom díszkivílágítást fog kapni, amelynek kivitelezése várhatóan októberre zajlik majd le. 

A szentmisén közreműkődőtt az Árendás György vezette Soproni Gaudium Kórus, majd azt követően közös agapévál zárult a jubileumi esemény. 

Az ünnepi szentmisét követően került sor a templom aulájában egy kiállítás megnyitóra is, ahol Madarassy István ötvös- és szobrászművész „Útirajzok ceruzával - Szentföld" című tárlatát tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítást Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynök nyitotta meg, amelyen közreműködött a Soproni Barokk Trió. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek