| 2016. október. 11. | 1 perc olvasás

Huszadik születésnapját ünnepli a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát az intézmény tanulói, tanárai, illetve a soproni gyülekezet tagjai a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola húszéves fennállásáért. A 2016. október 9-én az evangélikus templomban tartott alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált, a liturgiát pedig Tóth Károly igazgató lelkész és Kadlecsik Zoltán iskolalelkész végezte.

A vasárnap textusa (Mt 22,1–14) alapján a püspök hangsúlyozta: Isten szeretne gazdagítani, megvendégelni, közösségében, örömében részesíteni minket. „Csodálkozzunk rá az ő szeretetére! Fogadjuk nyitottsággal hívását!” – biztatta Szemerei János a templomot megtöltő diáksereget.

A korábban önkormányzati fenntartású Hunyadi János Általános Iskolát 1996-ban vette át a Soproni Evangélikus Egyházközség. Az intézményben jelenleg mintegy hétszázötven diák tanul. A huszadik évfordulóra programsorozatot szerveztek, melynek egy ünnepi gálaműsor is a része lesz. A jövő héten, október 18-án emlékeznek az evangélikus óvoda indulásának tizedik évfordulójára is.


fotó: Adámi Mária

fotó: Adámi Mária

fotó: Adámi Mária

Legnépszerűbb cikkek