| 2022. március. 13. | 1 perc olvasás

HuszárVasárnap - Megelevenedett a múlt a belvárosban

10 éves a soproni Huszármúzeum, és 5 éve szokás a városban, hogy március idusán huszáros témájú családi napot szerveznek Sopronban. Az Orsolya téren berendezett Huszármúzeumban már délelőtt 10 órától várta az érdeklődőket a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület – szakmai vezetésekkel. Délután egy 5 helyszínes családi kalandjáték vette kezdetét, melynek során a magyar huszárok több korszaka is életre kelt.

Hatalmas érdeklődés kísérte a családi programot. Akik vasárnap a belvárosban sétáltak, megannyi izgalmas helyszínt találtak. 30 percenként ágyúdörgés jelezte, hogy valami történik a Liszt-központban és környékén.

A séta során megismerhették a Monarchia katonáit, a ’48-as honvédeket, az I. és a II. világháború huszárjait. Megelevenedtek a korabeli katonai táborok; fegyverbemutatók színesítették a napot, de felbukkantak lovas járőrök és mindenféle csákócsodák is. Bárki készíthetett kokárdát, mézeskalács huszárt és megtanulhatott nyergelni is. A megfáradtaknak a „Szomjas huszár” nyújtott oltalmat, de katonai hordágy is volt a helyszínen.

Képes beszámolónk a HuszárVasárnapról:

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek