| 2021. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Huszonegy migránssal fogtak embercsempészt Pereszteg külterületén

Pereszteg külterületén, Dénesmajorban egy földúton állítottak meg a rendőrök egy kisteherautót, amelynek román sofőrje 21 illegális migránst akart Ausztriába fuvarozni.

A szolgálatban lévő rendőrök 2021. augusztus 24-én 7 óra 14 perckor intézkedtek egy román honosságú kisteherautó 23 éves román vezetőjével szemben, Pereszteg térségében. A jármű ponyvája alatt megbújva találtak rá az egyenruhások 21 illegális migráns férfira, akik magukat  pakisztáni, illetve bangladesi állampolgároknak vallották. A raktérben utazók a rendőröknek sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.


police.hu

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra szállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Legnépszerűbb cikkek