| 2021. március. 17. | 1 perc olvasás

Huszonnyolc ponttal nyert a Sopron Basket - Galériával

A házigazda Sopron Basket 94-66-ra legyőzte a francia Lyont a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Az idény során még veretlen soproniak -, akik fennállásuk negyedik Final Fourjára hajtanak - 9 és fél perc elteltével vezettek először, de a második negyedben már ők diktálták a tempót.

Az amerikai-francia Gabby Williams és az olimpiai bronzérmes szerb Jelena Brooks vezérelte magyar csapat a nagyszünetre 45-32-re elhúzott.


Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

A térfélcsere után Gáspár Dávid együttese több mint 20 ponttal meglépett, az ellenfél teljesen szétesett, így a 68-46-ról induló zárószakaszra eldőlt a mérkőzés. Az idénymérlegét 32/0-ra javító Sopron kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót, amelyre pénteken 20.05 órakor kerül sor, ugyancsak a Novomatic Arénában.

Gáspár Dávid örömmel nyugtázta, hogy csapata végig kitartott az előzetesen megbeszéltek mellett: "Végig azt csináltuk, amit elterveztünk, és nagyon tetszett, hogy támadásban sok olyan szép megoldásunk volt, amelyek eddig nem voltak jellemzőek ránk az Euroligában" - nyilatkozta az M4 Sport csatornának. "Örömteli ez az előny, de továbbra is úgy kell működnünk, hogy még egy meccs hátravan, nyolc negyedben gondolkodunk, ebből a felén túlvagyunk" - tette hozzá.    

A Sopronban és párhuzamosan Salamancában zajló párharcok győztesei jutnak az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.


Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek