| 2019. július. 13. | 1 perc olvasás

I. Vad- és Csülökfesztivál

Egy vadhúsból és egy csülökből készült ételt kellett elkészíteniük az I. Vad- és Csülökfesztivál főzőversenyén résztvevőknek. A programra sokan voltak kíváncsiak: az Alföldről is érkezett csapat, hogy tagjai megmérettessék magukat.

Az ételszeretet, és a gasztronómia hozta össze azokat, akik részt vettek az I. Vad- és Csülökfesztiválon. A kirakodóvásár és kulturális programok mellett főzőversenyen is megmutathatták tudásukat a jelenlévők. Nekik egy vadhúsból és egy csülökből készült ételt kellett főzniük. Egyik étel elkészítése sem könnyű feladat, a csülök pedig hungarikumnak számít, hiszen ebből a húsféléből mi magyarok készítünk igazán jó ételeket a szervezők szerint.


fotó: Griechisch Tamás

A zsűri díjazta azt, hogy a versenyzők mennyire dolgoznak higiénikusan, a rendezett környezetet is figyelembe vették, valamint az elkészült ételek minőségét. A fogásoknál fontos szempont volt, hogy az étel ne legyen túl zsíros, az ízei között meglegyen a harmónia.


fotó: Griechisch Tamás

A szervezők a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek: igyekeztek az eldobható, egyszer használatos műanyagok mennyiségét minimálisra csökkenteni. Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek