Az ételszeretet, és a gasztronómia hozta össze azokat, akik részt vettek az I. Vad- és Csülökfesztiválon. A kirakodóvásár és kulturális programok mellett főzőversenyen is megmutathatták tudásukat a jelenlévők. Nekik egy vadhúsból és egy csülökből készült ételt kellett főzniük. Egyik étel elkészítése sem könnyű feladat, a csülök pedig hungarikumnak számít, hiszen ebből a húsféléből mi magyarok készítünk igazán jó ételeket a szervezők szerint.
![](https://fw.photos/MQC7f3v9p9MD734zWepyWYnCXPo=/665x0/filters:watermark(https://admin.sopronmedia.hu/images/watermark.png,10,-30,10,13,13)/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F6d%2F1b%2Fcsulokfeszt-tom-8825_5gtv.jpg)
fotó: Griechisch Tamás
A zsűri díjazta azt, hogy a versenyzők mennyire dolgoznak higiénikusan, a rendezett környezetet is figyelembe vették, valamint az elkészült ételek minőségét. A fogásoknál fontos szempont volt, hogy az étel ne legyen túl zsíros, az ízei között meglegyen a harmónia.
![](https://fw.photos/gMe2aEtRQLVHF-GkE6fOLUfJfok=/665x0/filters:watermark(https://admin.sopronmedia.hu/images/watermark.png,10,-30,10,13,13)/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Fb2%2F1f%2Fcsulokfeszt-tom-8882_4v58.jpg)
fotó: Griechisch Tamás
A szervezők a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek: igyekeztek az eldobható, egyszer használatos műanyagok mennyiségét minimálisra csökkenteni. Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is.