| 2019. február. 17. | 1 perc olvasás

Idegenvezetők Világnapja Eszterházán

Nem mindennapi élményt kínál a fertődi Esterházy-kastély az idei Idegenvezetők Világnapján. A barokk chinoiserie (kínaizáló) stílus jegyei Eszterházán címmel előadással és kizárólag erre az alkalommal rendezett, ideiglenes kiállítással, majd szakmai tárlatvezetésre várják az érdeklődőket és a szakmai csoportokat február 22-én, pénteken, 11.00 órakor és 14.00 órakor.

A programok térítésmentesek, de előzetes regisztráció szükséges 2019. február 21-ig az [email protected] címen.

A program első felében Horváth György gyűjteménykezelő szakvezetésével  vetített előadásra kerül sor az 1700-as évekre jellemző chinoiserie (kínaizáló) stílus térhódításáról, és a kínai stílusvilág képzeletgazdag feldolgozásáról, majd a szakember részletesen  is bemutatja  a kiállítás tárgyait. A tekercsképek, bútorok, dísztárgyak - betekintést nyújtanak, a kínai stílus magyar enteriőrben való megjelenéséről és a korban megjelenő műtárgy másolásokra, hamisításokra is fény derül.  Az Esterházy-kastély egyedülálló kínai lakktábláinál ezek technikájával, minden titkával és Mulan legendájával is megismerkedhetnek a látogatók. A chinoiserie megismerése után az érdeklődőket  Magyarország legszebb barokk kastélyának termein vezetik végig.

Az  Idegenvezetők Világnapja alkalmából összeállított ideiglenes kiállítást február 22-ét követő hétvégén (péntektől vasárnapig) még megtekinthetik a látogatók.

A vezetett túra időtartama: kb. 60 perc.

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

Legnépszerűbb cikkek