Ideiglenes parkolót alakítanak ki az Árpád utcában

Ideiglenes parkolóhelyet alakítanak ki az Árpád utcában. Ez a megoldás a parkolóház építési munkáinak megkezdéséig jelentős könnyebbséget jelenthet majd az autósoknak. A murvával borított területet, a tervek szerint a hónap végén adják át a gépkocsival közlekedőknek.

Sajtóbejárást tartottak az épülő parkolóház munkálati területén. A munkagépek aktívan dolgoznak, 4 méter mély gödröt már betemették, amelyet a régészeti feltárás során ástak. Jelenleg a terület rendezését végzik, majd kialakítják az ideiglenes parkolókat, hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Dr. Fodor Tamás elmondta, a parkolóház építése a régészeti feltárások miatt késik, mivel a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2018 második felében érkezett határozata értelmében a talált római kori falak egyes szakaszai védelmet kaptak, így újra kellett tervezni az épületet.

- Az Árpád utcai parkolóház mindenképpen meg fog épülni – szögezte le Dr. Fodor Tamás polgármester. - Azonban, az építkezés megkezdéséig meg kell várni a közbeszerzési eljárást, amely ebben az esetben nem rövid. Amíg ez a folyamat zajlik, úgy döntöttünk, hogy kialakítunk itt, a felszínen egy ideiglenes felszíni parkolót – mondta még.

Dr. Fodor Tamás hozzátette, hogy a parkolóház kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, amelynek lebonyolítása az uniós jogszabályoknak megfelelően történik.  

- Azért született az ötlet, hogy megépítsük ezt az ideiglenes parkolóhelyet, mert az idén kezdődik meg a Kisvárkerület teljes megújítása, így szeretnénk pótolni a kieső parkolóhelyeket – hangsúlyozta. Amint elkezdődhet az Árpád utcai parkolóház építése, a helyszínen elterített murvát a város más közterületein hasznosítják.  

Legnépszerűbb cikkek