| 2020. december. 4. | 1 perc olvasás

Idén a klasszikus színek hódítanak a karácsonyfán

Megvan a maga divatja a karácsonyi díszítésnek, a fákra kerülő díszeknek, a lakásajtóra, vagy az ablakra kerülő dekorációknak is. A karácsonyfadíszek terén, az előző évekhez képest idén a hagyományosabb színek dominálnak.

Az aktuális éves divatirányzatot, a színeket, formákat, újdonságokat minden év elején Frankfurtban egy kiállításon mutatják be az európai szakmának. Innen indul aztán útjára az új ünnepi divat. Természetesen vannak örök darabok, az egyszínű, elegáns gömbök, klasszikus stílusú gyertyák, de minden évben felbukkannak újdonságok is.
- Az idei év mindannyiunk számára teljesen más. Idén rengeteg karácsonyi kiállítás sem olyan volt, mit szokott, ez egy kicsit átformálta a divatot is. A tavalyi év hatása is nagyon érződik. A hideg, kék, fehér színek dominálnak, illetve a karácsony színei, a piros és arany, illetve azoknak egy kicsit metálosabb árnyalata – avatott be Wratschko Erzsébet Zsófia, a Pannónia Dekor Kft ügyvezetője.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az egyedi gömbök iránt is megnőtt az igény: Sok esetben érkezik hozzánk megrendelés áruházláncoktól, hotelektől, amik egyedi gömbökkel szeretnének kedveskedni vásárlóiknak, vendégeiknek. Ettől nagyon egyedivé válik még egy ilyen apró ajándék is. Sokan kérnek névreszóló gömböket is. Ami nagyon meglepő, hogy kutyás gömböket is vásárolnak, a kedvencük nevével ellátva.

A hagyományos üveggömbök mellett egyre nagyobb az igény a különleges formájú díszekre is, de természetes alapanyagok felhasználásával is sokan dekorálják karácsonyfáikat.  

Legnépszerűbb cikkek