| 2019. június. 15. | 1 perc olvasás

Idén először tartottak Ünnepi Könyvhetet a Jereván lakótelepen

A vártnál is nagyobb érdeklődés kísérte a Jereván lakótelepi szolgáltatóház átriumában tartott könyvbörzét, amelyet a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata kezdeményezett. Az eseményt a 90. Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták életre.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Éva önkormányzati képviselő a rendezvényen elmondta, a szolgáltatóház felújításakor is kitűzött cél volt annak megszépült belső tereit a kultúra, a közművelődés, a közösségi események szolgálatába állítani. Volt itt már koncert, ünnepség, vetítés, előadás, ezúttal az Ünnepi Könyvhét kiváló, igényes helyszíneként a könyvek helyévé válhatott.

A képviselő hozzátette: mint mindig, ezúttal is az összefogás eredményezte a rendezvény sikerét. Ezúttal a Széchenyi István Városi Könyvtár volt abban együttműködő, hogy az arra alkalmas, jó állapotú, értékes könyveit a részönkormányzat rendelkezésére bocsátotta, a rendezvény szakmai hátterét a legmagasabb színvonalon biztosította.


fotó: Griechisch Tamás

A legkisebbektől, az idősebbekig mindenki megtalálta a maga számára megfelelő könyvet a Jereváni könyvhéten, amit így igazi ünnepé is tett a rendezvény. A legkisebbeknek örömöt okozó gyermekkönyvek, leporellók, gyermekirodalom, szépirodalom – vers, dráma és próza- , tudományos kiadványok, útleírások, regények, életrajzok, monográfiák, keresztény könyvek – felsorolhatatlan az a kínálat, amely könyvszerető olvasóit várta a Jerevánon.

- A könyvtárnak is fontos, hogy az épülete falai közül kilépjen és közelebb kerüljön olvasóközönségéhez, ezért is örült a Jereván lakótelep Részönkormányzata kérésének, hogy egy igazán sikeres, tömegeket vonzó köztéri rendezvénnyé tegye az idei könyvnapot – zárta szavait Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek