| 2018. április. 14. | 1 perc olvasás

Idén is döntőben a Sopron Basket

A címvédő Sopron Basket jutott elsőként a női kosárlabda NB I döntőjébe, miután az elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a Győrt, így 2-0-ra megnyerte a párharcot.

A korábban soproni játékos Krivacsevics kosarával indult a meccs. Eleinte mindkét csapat gyengén dobot a címvédő több mint három és fél percig nem talált be, mígnem Jovanovics egyenlített. Aztán 10-0-val villámgyorsan el is húzott a Sopron, a hatodik percben időt is kért a győri csapat. Jót tett a fejmosás, hiszen felzárkóztak a hazaiak, a hajrára büntetőkkel lépegetett előre a vendég együttes. A tizedik perc végére Stepanova triplájával már csak egy pont maradt a különbség . Jovanovics közelről, Crvendakics távolról növelte a vendég csapat előnyét . A Győr azonban nem adta fel, és Stepanova kosarával fordított. A második etap derekán, 27-26-nál a soproni együttes kért időt időt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, akik a szünetre 36-34-os állással vonultak pihenőre.


www.kosarsport.hu

 A fordulást követően Turner egyenlített, majd 40-40 után szerb-magyar játékosainak köszönhetően 42-51-ra újra meglépett a Sopron. Hiába kért időt a hazai kispad, a Crvendakics-Milovanovics-Jovanovics trió megállíthatatlannak bizonyult, hárman együtt negyven pontot vállaltak az ötvenegyből. A harmadik etapot kilenccel hozta a bajnok, így 44-51-ről indult a záró felvonás.  Crvendakics negyedik hármasával lett először tíz közte, majd Jovanovics is rátett egy lapáttal. Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor 50-58-nál Roberto Iniguez magához hívta lányait. A hátralévő időt már magabiztosan hozta az Euroliga Final Fourjára készülő együttes, amely idén is bejutott a magyar bajnokság döntőjébe.

Legnépszerűbb cikkek