| 2022. február. 12. | 1 perc olvasás

Idén is folytatódik a turistajelzések felújítása

A soproni természetjáró egyesületek és szakosztályok idén mintegy 40 kilométeren keresztül újítják fel a megkopott turistajelzéseket. Február közepétől indul a Soproni kilométerek programsorozat, mely során egész évben gyűjthetik a kilométereket a túrázók. Azok, akik sikeresen teljesítik a megmérettetést, jutalomban részesülnek.

Közel 50 kilométeren újultak meg tavaly a Soproni-hegység túraútvonalai. A soproni természetjáró egyesületek és szakosztályok a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával újították fel a kopott jelzéseket. A programhoz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott. A megkopott jelzések felújítása idén is folytatódik. 

„A megkopott jelzések megszüntetése mellett idén mintegy 40-45 kilométeren keresztül újulnak meg a Sopron környéki turistajelzések. Új jelzések lesznek Ágfalva környékén, a Fürtös bodza tanösvényen, valamint Harka és Kópháza között. Ezenkívül a Soproni Parkerdőben is folytatódik a jelzések újrafestése” – mondta Tömördy Szabolcs, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottságának alelnöke. 

Tavaly 50 kilométeren keresztül újultak meg a turistajelzések
Tavaly 50 kilométeren keresztül újultak meg a turistajelzések
fotó: Soproni Vándorok Túraegylet

A 100 év 100 km programsorozat nagy sikerére való tekintettel idén újabb kihívással készül a túrázóknak a polgármesteri hivatal Sportfelügyeleti Csoportja és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség.

"A 100 év 100 km kilométergyűjtő sorozatot Soproni kilométerek néven folytatjuk februárban. A városi sporthivatal és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség által kiadott füzetben lehet majd gyűjteni a kilométereket" – tette hozzá  Tömördy Szabolcs. 


fotó: Soproni Vándorok Túraegylet

Borítókép; Soproni Vándorok Túraegylet

Legnépszerűbb cikkek