Idén is jó hangulatban telt a fraknói gyalogtúra

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a fraknói gyalogtúrát a Perkovátz-Ház Baráti Köre. A koronavírus-járvány miatt a hagyományőrző túrát szeptember első hétvégéjén teljesítették a résztvevők. Idén közel 100-an tették meg a 34 kilométeres távot.

A kirándulók ezúttal is három csoportban indulhattak. Az első csoport Bad Sauerbrunn/Savanyúkút vasútállomására érkezett, onnan gyalogolt fel a Rozália-kápolnához. A második csoport autóbusszal Fraknóig ment, számukra onnan indult a kirándulás, a harmadik turnus pedig a Rozália-kápolnától indult. 


fotó: Griechisch Tamás

„A Perkovátz-Ház Baráti Köre 2004 óta minden évben megszervezi az egykor volt Sopron vármegyei hagyomány szellemében a fraknói gyalogtúrát. Őseink évente a Fraknói vár fölött magasodó Szent Rozáliának szentelt kápolnához zarándokoltak imádkozni, kérve a szentet, óvja meg őket - és főként a megélhetésüket biztosító szőlőskertjeiket - a ragályos betegségektől. A 34 kilométeres túra a két világháború közötti hagyományokat eleveníti fel. A koronavírus-járvány miatt a madarak és fák napja helyett idén Szent Rozália napján rendeztük meg az eseményt” – mondta Perkovátz Tamás, a Perkovátz-Ház Baráti Körének elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

A túra Brennbergbányán ért véget, ahol vörösboros szarvasgulyással várták a résztvevőket. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek