| 2020. szeptember. 30. | 1 perc olvasás

Idén is lesz 72 óra kompromisszum nélkül- még lehet regisztrálni az önkéntes akcióra

A 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciója idén ősszel immár 13. alkalommal kerül megrendezésre. Az október 8-tól 11-ig tartó program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében. A 72 óra honlapján már elindult a regisztráció! A programnak nagy hagyományai vannak Sopronban is.

Idén a vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, ifjúsági közösségek maguk kereshetnek feladatokat saját környezetünkben, mint pl. online korrepetálás, szociális segítségnyújtás, intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás. Azt javasolják a szervezők a regisztráló csapatoknak, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő adottságokon belül a lehető legbiztonságosabb megoldásokat válasszák. Ez egyben új lehetőséget is teremt a jelentkező csapatok kreativitásának kibontakoztatására is, hiszen így a segítségnyújtás egészen új típusú csatornáit fedezhetik fel. A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét a rendezvény hírének terjesztésében, hogy iskoláikban minél több diák bekapcsolódjon az önkéntes akcióba, mely olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A szervezők idén hosszabb regisztrációs határidőt hagytak, így egészen október 7-ig várják az önkéntes csoportok jelentkezését a maguknak talált feladattal a www.72ora.hu oldalon.


SopronMédia archívum

A 72 óra kompromisszum nélkül célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére, illetve az, hogy a fiatalok is megtapasztalják az önzetlen segítségnyújtás örömét. Az akció évről évre 7-9000 fiatalt mozgat meg, akik országszerte akár több, mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg. Az idei akció „Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért. Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre, hiszen a célunk ugyanaz, ami a rendezvény bibliai mottója is: "Szeretettel szolgáljatok egymásnak” Gal 5,13 

Barcza Attila országgyűlési képviselő a rendezvény tavalyi soproni megnyitóján
Barcza Attila országgyűlési képviselő a rendezvény tavalyi soproni megnyitóján
SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek