| 2023. november. 21. | 1 perc olvasás

Idén is megtartották az egészségügyi szakdolgozók tudományos konferenciáját

Zsúfolásig megtelt a terem egészségügyi dolgozókkal, hogy újabb ismeretanyagot merítve mélyüljenek el szakmájuk szépségében a 26. alkalommal megszervezett Szakdolgozók Tudományos Értekezletén. A fél napot felölelő szakmai programsorozat főbb témái között volt szó az éjszakai kötözésről, a gyógyszerelésről, valamint a fizioterápiáról is.

A minden évben megrendezett Erzsébet-napi Tudományos Konferencia nagy múltra tekint vissza, mintegy harminc évvel ezelőtt rendezték meg az első szakmai értekezletet ilyen témában. Erzsébet királyné nemcsak a névadója volt ennek a rendezvénynek, hanem a kórház alapításához is nagymértékben hozzájárult adományával.

Minden egészségügyi dolgozónak kreditpontokat kell szereznie, hogy a szakmájukat gyakorolják. Ezeket a pontokat kötelező és szabadon választható konferenciákon lehet megszerezni. A konferencián beszédet mondott dr. Molnár Sándor igazgató, aki kiemelte, milyen fontos, hogy a napi rutinból kiszakadva is lehessen kapcsolatot építeni. A rendezvényen részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő is, aki hangsúlyozta, hogy az egészségügyi és szociális szféra együttműködése elengedhetetlen.

Fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen köszöntötték azokat a közelmúltban nyugdíjba vonult szakdolgozókat is, akik az intézményben, illetve annak jogelődjében legalább 30 év egészségügyi szolgáltatot teljesítettek.

Az idei tudományos tanácskozás központi témája az ápolásban elforduló kihívások megismertetése és azok legyőzése volt. 

Fotó: Griechisch Tamás

Lévainé Fehér Szilvia elmondta, nagyon fontos szakdolgozóként részt venni ezeken a konferenciákon, hiszen az ismeretanyaguk bővül, a szakmán belül más területekre is ráláthatnak. 

A Soproni Gyógyközpont látja el idén októbertől az egészségügyi szakdolgozók országos szövetségének elnökségét, így jövőre már az ország minden tájáról érkeznek résztvevők a konferenciákra.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek