| 2022. szeptember. 3. | 2 perc olvasás

Idén is sikeres volt a Sportolj Sopron!

Mintegy 30 sportágat ismerhettek meg az érdeklődők az V. Sportolj Sopron! elnevezésű sportágválasztó rendezvényen. A Novomatic Arénában és a városi stadion edzőpályáján a hagyományos sportágak mellett számos különleges mozgásformába nyerhettek betekintést a sportolni vágyók.

Sopron MJV Polgármesteri Hivatalának Sportfelügyeleti Csoportja és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség ötödik alkalommal rendezte meg a Sportolj Sopron! sportágválasztó rendezvényt. A szervezők célja, hogy bárki megismerje a nemzeti sportvárosban ténykedő egyesületeket, ahol kiváló szakemberek és sportlétesítmények várják a mozogni vágyókat.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Máthé Alexandra
Idén is nagy volt az érdeklődés a sportágválasztó rendezvényünk iránt, amelyen a fiatalok mellett a felnőttek is nagy számban vettek részt. Az érdeklődők számos sportágat kipróbálhattak a nap folyamán, így mindenki megismerhette a városban tevékenykedő egyesületeket. Ez is bizonyítja, hogy Sopron sportélete rendkívül gazdag

– tudtuk meg Kósa Istvántól, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnökétől.

A sportágválasztó napra az Aikido Meishin Egyesület és a Kamikaze Kyokushin Karate-Kai Egyesület is látványos bemutatókkal készült.

fotó: Máthé Alexandra
Alapmozdulatokat, alaprúgásokat és eséstechnikákat is elsajátíthattak a résztvevők. A harcművészetek egyik jellemzője, hogy nincsenek korosztályhoz kötve, valamint a szellemi és a testi egészséget egyaránt építik

– avatott be minket az aikido részleteibe Polgár András, az Aikido Meishin Egyesület elnöke.  

Bugyik György, a Növényi Sportakadémia kick-box edzője kérdésünkre elmondta: a kick-box sportot művelők egy komplex mozgásanyagot sajátítanak el, amelynek révén magas fokon válnak képessé bonyolult helyzetek megoldására A megfelelő mozgáselemek elsajátításával és alkalmazásával mind fizikálisan, mind mentálisan kiegyensúlyozottak és magabiztosak lehetnek.

fotó: Máthé Alexandra

A sportolni vágyó látogatók a sportszervezetek kiállítási területein feladatokon vehettek részt, amiknek sikeres teljesítése esetén pecsétet kaptak a sportegyesületektől.

fotó: Máthé Alexandra

Az eredményhirdetésen dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett.

fotó: Griechisch Tamás

Sopronban több mint 80 sportegyesület közül választhatnak a mozogni vágyók, ebből mintegy 30 egyesület mutatta be tevékenységét a sportágválasztó napon. Ez a rendezvény jó lehetőség arra, hogy az itt szerzett sportélmények minél több gyermeket a rendszeres mozgás és a sport felé mozdítsanak el.

fotó: Griechisch Tamás

A sportszervezetek helyszíneinek meglátogatása után a megfelelő számú pecsétet összegyűjtők garantált ajándékot kaptak, továbbá értékes ajándékokat sorsoltak ki a városi stadion edzőpályáján a pecsételőlapot leadók között.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek