| 2018. augusztus. 26. | 2 perc olvasás

Idén is sokan teljesítették a Liszt túrát

Tizenötödik alkalommal került megrendezésre a kerékpáros Liszt túra, amelyen való részvételtől a borongós idő sem tántoríthatta el a bringásokat.

Harka Önkormányzata közösen az ausztriai Neckenmarkt Önkormányzatával 2003 óta szervezi meg a Liszt Ferenc kerékpártúrát, amely minden év augusztus utolsó vasárnapján kerül lebonyolításra. A népszerű túrának a szervezéséhez  2004-ben csatlakozott  Raiding önkormányzata is, ahol Liszt Ferenc szülőháza található és ennek a közös összefogásnak az évek során meg is lett az eredménye, hiszen a népszerű rendezvényre több országból is érkeznek már résztvevők. A túra célja a két ország kapcsolatainak erősítése valamint a közös kulturális értékek ápolása, a kerékpáros turizmus fellendítése, valamint az egészséges életmód és a család fontosságára való figyelem felhívása.

A túra résztvevői idén is Harkáról indultak, majd a két települést összekötő határon át érkeztek Neckenmarktba (Sopronnyék), ahol egy rövid pihenő után tovább indultak Raidingba (Doborján) ahol egy közös megemlékezés részeként Liszt Ferenc szülőházánál elhelyezték az emlékezés és  a tisztelet koszorúját, majd közösen visszatekertek Harkára, a kiinduló ponthoz. 

A népszerű rendezvény távja  25 km amely nem verseny, így ehhez igazítva a szintidő is a kényelmes 3 órára volt beállítva, amelyen ebben az évben a esős idő ellenére is több mint 250 kerékpáros vett részt.  

A rendezvény lezárásaként a visszaérkezést követően egy közös gulyáspartin vehettek részt a túrázók, majd minden leadott és érvényesített nevezési lap sorsoláson vett részt, ahol az értékes nyeremények között több kerékpár is kisorsolásra került a támogatóknak köszönhetően. 

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek