| 2017. március. 13. | 2 perc olvasás

Idén is vár mindenkit a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor

Tavaly a tábor 25. jubileumi évfordulóján - a táborvezető, Rujavecné Ferenczi Katalin - az alapító Ferenczi József lánya leköszönt a tábor éléről. 2017-től szervezőtársa, Hetlinger Júlia pedagógus, népművelő irányítja az alkotótábort. A művészeti szervezést a régiónkban ismert és elismert Rozmán Zoltán festőművész vette át.

A táborban neves, országosan elismert művészek, tanárok segítik - tudásuk, tapasztalatuk révén - a tanulni és alkotni vágyókat. A képzőművészeti képzés 3 napos kurzusokban műteremben és a szabadban (Fertő tájon: Sarród, Hidegség, Fertő-Hanság Nemzeti Park területe) zajlik.

illusztráció
illusztráció
forrás: ferenczitabor.hu

Ízelítő az idei programokból:

A tábor első napja minden évben egy kreatív nap. Az idén Balogh Eszter üvegfestő, ólmozott üvegablak készítő irányításával a tradicionális üvegfestést, ékszerkészítést és a Tiffany technikát sajátíthatja el, aki ellátogat a foglalkozásra.

A szervezők nagy örömére szolgál, hogy az idei évben Pósa Ede festőművész 3 napos kurzust tart a táborban, ahol a pasztellfestészet titkaiba vezeti be az érdeklődőket.

Kalocsai Zoltán és Fekete József festőművészek az akrilfestészetben rejlő lehetőségeket mutatják be a foglalkozásokon.

A Cretacolor cég termékeit is megismerhetik az alkotók Kovács Réka export manager jóvoltából.

Kalocsai Zoltán festőművész irányításával egy Klimt-képből kiindulva minden résztvevő megteremtheti a saját világát: a foglalkozáson a szecesszió aranyozási technikáját ötvözik a ma festészetével.

Rozmán Zoltán festőművész, a tábor vezető művésztanára a színek, színkontrasztok alkalmazási lehetőségeinek megismerésével és azok gyakorlati alkalmazásával a színtan világába kalauzolja el a tábor résztvevőit.

Az idei évben is lehetőség nyílik ellátogatni a hidegségi Grubits–pajtába, ahol a csodálatos miliőjű kert is inspirálja majd a résztvevőket az alkotó tevékenységre.

A tábori program palettáját esti rendezvények is színesítik, mint például filmklub, zenei est Barcza Bea zongoraművésszel és Takács Barbara operaénekessel, kiállításmegnyitó, szolárhajós kirándulás a Fertőn, színházi előadás a Civitas Pinceszínház prezentálásában Sopronban, tábortűz és a sarródi Falunap is várja az érdeklődőket.

A Sarródi Alkotó- és Művésztábor 2017. augusztus 5-én 16 órakor táborzáró kiállítással zárja kapuit, ahol a 10 napban készült alkotások kerülnek bemutatásra.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

A tábor részletes programja, jelentkezési lap a www.ferenczitabor.hu, és a Facebook/sarródi-művésztábortábor oldalakon található. 

Jelentkezési határidő: 2017. június 15.

További információ kérhető a [email protected] e-mail-címen vagy a

+36-30/611-6295-ös telefonszámon Hetlinger Júlia táborvezetőnél.

Legnépszerűbb cikkek