| 2020. november. 27. | 1 perc olvasás

Idén is várja a cipősdobozokat a Baptista Szeretetszolgálat

A Sopronban is működő, különböző jótékonysági szervezetek bemutatkozását segíti a SopronMédia az elkövetkezendő időszakban, hiszen ezek a szervezetek is speciális helyzetbe kerültek a pandémiás időszakban, viszont segítségre most van a legnagyobb szükség. Ezúttal a szinte mindenki által ismert cipősdoboz akciót mutatjuk be.

A cipősdoboz akciót 16 évvel ezelőtt Baptista Szeretetszolgálat indította el Magyarországon azzal a céllal, hogy minél több rászoruló gyermek karácsonyát megszépítsék egy kis doboznyi ajándékkal. A kezdeményezés azóta az ország egyik legismertebb adománygyűjtő akciójává nőtte ki magát. A szervezet cipősdobozokba gyűjtve vár tárgyi adományokat, amit célirányosan eljuttatnak a nehéz helyzetben lévő gyermekeknek.

A doboz tartalmazhat:

 • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
 • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
 • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
 • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

A dobozok tartalmáról bővebben a ciposdoboz.hu oldalon olvashatnak. 

Bócsa Krisztina, a Soproni Baptista Gyülekezet koordinátora Mozaik című műsorunkban elmondta, a járványhelyzet miatt az idei gyűjtés is rendhagyó lesz, mivel a dobozok átvételét, ellenőrzését, szétosztását is különös figyelemmel kell kísérni az egészségügyi előírások betartása miatt. Ebből kifolyólag a megszokott cipősdobozok mellett nagyobb dobozba is várják az ajándékozni kívánt tárgyakat, ezzel megkönnyítve az önkéntesek dolgát a fertőtlenítésben, szortírozásban.

A dobozokat Sopronban négy helyen lehet leadni:
 

 •  Soproni Bárka Baptista Gyülekezet – Sopron, Rákóczi Ferenc u. 41
  Szerda 13-19
  Csütörtök 9-13
  Vasárnap 9-12
 • Baptista Pont – Sopron, Várkerület 43
  Hétfő, Szerda, Péntek – 10-13
  Kedd, Csütörtök -14-17
 • Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar – Sopron, Ferenczy J. u. 5
  Hétfő-Péntek 8-20
 • Bócsa Krisztina – Balf, Fő u. 98
  Hétfő, Péntek -16-19

A témáról bővebben a péntek este a Híradó után, Mozaik című műsorunkban beszélgetünk, ami visszanézhető a SopronMédia Youtube csatornáján is.

 

Legnépszerűbb cikkek