| 2022. január. 13. | 2 perc olvasás

Idén jóval drágábban lehet házasodni

Több mint 30 százalékos áremelkedés sújtja az esküvői iparágat is. A 2022-es szezon erősnek ígérkezik, de aki idén szeretné kimondani a boldogító igent, annak érdemes már jó előre leszerződnie a különböző szolgáltatókkal.

Aki szertartás szervezésbe kezdett az utóbbi években, annak nagy adag rugalmasságra volt szüksége, hisz a koronavírus miatti szabályozások dinamikusan változtak. Vannak, akiknek annyiszor kellett áthelyezniük az időpontot, hogy már 2020 óta húzódik a menyegzőjük, de a legtöbb pár meg tudta tartani tavaly az esküvőjét.

Dávid Viktória, az Aphrodité Esküvőszervező Iroda ügyvezetője elmondta: „A tavalyi év megint csak egy covid által befolyásolt év volt. Később kezdődtek az esküvők, mint egy normál szezonban. Miután lehetővé vált az esküvők szervezése, nagyon erős szezon kezdődött minden esküvői szolgáltatónak, hiszen a kora tavaszi esküvőket mind-mind eltolták a nyári-őszi hónapokra. Ez mindenkinek feszített tempót eredményezett. Nagyon gyakori volt a péntek és a szombati nap után a vasárnapi esküvő is.”

2022-ben sem hagy alább a házasulási kedv, valaki a zsúfolt szezon előtt, már most, januárban megtartja a menyegzőjét. Az idei év esküvői trendjéről is elmondható, hogy legyen szó minimlista stílusról vagy díszes, több száz fős lakodalomról, minden megtalálható a kínálatban.

Ami az idei színvilágot illeti: „Nagyon fel fog erősödni - ahogy mi láttuk - az arany és az eukaliptuszzöld kombinációja, ami geometrikus formákkal kiegészítve nagyon kedvelt összetétel. A 2021-es esküvő kiállításra készítettünk egy mintaasztalt, és nagyon nagy sikere volt. Ezeket a színeket még kiegészíti a fehér, illetve a pasztell rózsaszín. Zöld-arany alapra a fehér picit elegánsabb, míg a rózsaszín kicsit csajosabb hatást tud kelteni” - avatott be minket Dávid Viktória.

Aki ebben az évben mondja ki a boldogító igent, annak számítania kell arra, hogy az árak jelentősen emelkedtek. Átlagosan mintegy 30 százalékkal kerül többe idén egy esküvő, köszönhetően az alapanyagok jelentős áremelkedésének. A tapasztalat viszont az, hogy egyre többen fordulnak profikhoz: legyen szó szervezésről vagy dekorációról, főleg azért, hogy lekerüljön róluk a stressz, ami az elmúlt időszakban amúgy is megnövekedett.

Képek forrása: Pixabay.com

 

Legnépszerűbb cikkek