| 2021. március. 10. | 1 perc olvasás

Idén március 27-én lesz a Föld órája

Idén március 27-én, szombaton lesz a Föld órája elnevezésű természetvédelmi akció – jelentette be honlapján a kezdeményezés szervezője, a WWF Magyarország.

A Föld órája kezdeményezés lényege, hogy az akcióhoz csatlakozó magánszemélyek vagy települések este fél 9-kor egy órára lekapcsolnak minden világítást. Az idei év jelmondata a Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!, amely arra utal, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A WWF célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra és a környezettudatos életmód fontosságára, de ma már sokkal inkább arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, viszont minden szereplő – kormányok, vállalatok és magánszemélyek – tehet azért, hogy megállítsuk ezt a tendenciát.

Tavaly a világ mintegy 180 országa csatlakozott már a kezdeményezéshez, magánszemélyeken kívül szervezetek és települések is. Magyarországon a főváros mellett több vidéki településen is évek óta lekapcsolják ilyenkor a díszvilágításokat.

Az eseményre magánszemélyek és települések ezen a linken regisztrálhatnak. 

 

Borítókép forrása: wwf.hu

Legnépszerűbb cikkek