| 2020. június. 26. | 1 perc olvasás

Idén nyáron megkezdődhet az Árpád utcai parkolóház kivitelezése

Határozat született arról, hogy a kormány biztosítja az Árpád utcai parkolóház megépítéséhez szükséges eddig hiányzó forrás. Amikor ez a kormányhatározat írásban megjelenik, elindulhat a kivitelezés. Idén nyáron megkezdődhetnek munkálatok a parkolóháznál, ami egy 2, 7 milliárd forintos beruházást jelent - erről számolt be dr. Farkas Ciprián polgármester a SopronMédiának.

- A kivitelezés azért nem kezdődhetett még el a parkolóháznál, mert elhúzódtak az előzetes régészeti feltárások. A régészeti munkálatok következtében sérült az az alap, amire az épületet eredetileg megtervezték, ezért az alapzat áttervezése vált szükségessé, amely költségnövekményt vont maga után. A kormány méltányolta ezeket a körülményeket és a szükséges forrást a rendelkezésünkre bocsátotta -részletezte dr. Farkas Ciprián.

„Sopron jövője a fejlesztésekben rejlik”

- A fejlődés nem állhat meg a pandémia ellenére sem! Minden lehetőségünket annak rendeljük alá, hogy Sopron fejlődését minden körülmények között, hosszú távon szolgáljuk. Ennek már látható jelei vannak: megújult a Lenck-villa, épül az uszoda, jó ütemben halad az autóút építése, közel van a Szent Mihály-templom felszentelése is - mondta dr. Farkas Ciprián. A beruházások zöme a Modern Városok Program keretében és kormányzati forrásból valósul meg.

A Modern Városok Programban a Zichy–Meskó-palota és a Russ-villa renoválását elhalasztanák és előnybe részesítenek ezzel szemben a piac teljeskörű felújítását 1,2 milliárd forintból. A polgármester hangsúlyozta: az épület-csoportot felújítják és a piac környezetét is rendbe teszik, de máshova nem helyezik át a létesítményt.

A Sopron TV adásában a járványügyi készültség kapcsán Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy elővigyázatosságra van szükség, így Sopron továbbra is segíti az idősek ellátását.

Elhangzott: Semmelweis-nap alkalmából 3 millió forintot biztosít az önkormányzat az egészségügyi dolgozók jutalmazására. Hétfőtől elindul, és nyolc héten át működik majd a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a nyári napközi, a bölcsődék, óvodák pedig egész nyáron át látogathatók. Így szeretné az önkormányzat támogatni a családokat és szülőket, akikre nehéz feladat hárult az elmúlt időszakban.

A polgármester ismertette, hogy jövő héten rendkívüli közgyűlés lesz, amin napirendre kerül a rendőrségi beszámoló, a testület második féléves munkarendje, és Sopron gazdaságfejlesztési programját is megtárgyalják a képviselők.

Legnépszerűbb cikkek