| 2017. szeptember. 7. | 1 perc olvasás

Megnyílt a 9. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat!

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 9. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat csütörtökön. A háromnapos vásáron 80 kiállító várja az érdeklődőket.

Az ünnepélyes megnyitón Prof.Dr. Faragó Sándor köszöntötte először a megjelenteket. A Soproni Egyetem rektora nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy idén nemcsak hazai, hanem külföldi kiállítók is vannak a vásáron az „erdészet és faipar fővárosában”.


fotó: Griechisch Tamás

A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára Ugron Ákos Gábor új kihívásokról beszélt a munkaerőhiány és a klímaváltozás hatásai miatt, melyek az erdészeti és faipari szakmát is új innovációkra ösztönzik.

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy Magyarországon a biztonságos gazdasági környezet a növekedést ösztönzi. Van lehetőség innovatív módon gondolkodni, gazdálkodni és befektetni. Ezt tükrözi a kiállítás és szakvásár is.

Dr. Fodor Tamás polgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy kilenc évvel ezelőtt határozta el Sopron a kiállítás támogatását, hiszen a város a faipar és erdőgazdálkodás fellegvára.  Az idei rendezvénysorozat is sok lehetőséget nyújt az érdeklődőknek. Dr. Fodor Tamás hozzátette: fontos, hogy a kiállításon szerephez jut az oktatás, hisz a faipari szakmát tanulók sok információt nyerhetnek a rendezvényből.

A megnyitó végén hagyományosan a kiállítók díjazására is sor került.

A kiállításon és szakvásáron az erdészeti és faipari gépekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és betekintést nyerhetnek a fa különböző felhasználási módjaiba is. A kiállítók között energetikával és tüzeléstechnikával  foglalkozó cégek is szerepelnek a Novomatic Arénában és környékén közel 8500 négyzetméteres területen.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek