| 1 perc olvasás

Idős, beteg férfit fosztottak ki Sopronban!

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik egy idős, beteg ember állapotát kihasználva vették el tőle a pénztárcáját.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az élettársi kapcsolatban élő 37 éves férfi és a 34 éves nő 2024 januárjában a soproni vasútállomáson figyeltek fel a 87 éves, padon pihenő sértettre, aki épp a kórházi kezeléséről tartott haza. Felismerve a sértett rossz egészségi állapotát és idős korát, úgy tettek, mintha segíteni akarnánk, azonban a nő eközben a sértett táskájából kivetette a pénztárcáját, melyben 100.000 forint, valamint a sértett bankkártyája és mellette a PIN kód is benne volt.

Az ezt követő napokban a terheltek a bankkártyával többször is fizettek, illetve vettek fel készpénzt, több mint 500.000 forint kárt okozva.

A cselekményt követően pár nappal később a terhelteket elfogták, de a kár nem térült meg.

Az elfogásuk óta letartóztatásban lévő vádlottak ellen az ügyészség kifosztás bűntette és bankkártyával való visszaélés miatt emelt vádat, velük szemben a halmazati büntetésként hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek