| 2016. szeptember. 15. | 1 perc olvasás

Idős emberektől loptak Sopronban! A gyanúsított előzetesben! (videó)

A soproni rendőrök őrizetbe vették, a járásbíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a szlovák férfinak, aki a gyanú szerint idősek sérelmére követett el bűncselekményeket.

A Soproni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást R. E. 56 éves szlovák állampolgár ellen.

Egy idős asszony tett feljelentést a Soproni Rendőrkapitányságon 2016. szeptember 5-én, aki elmondta, hogy egy nappal korábban késő este egy férfi csengetett be hozzá egy pohár vizet kérve és csak az idegen távozása után vette észre, hogy nincs meg a pénztárcája. A lopás miatt indított nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy feltehetően ugyanez az ismeretlen személy több bűncselekményt is elkövetett. A gyanú szerint a férfi 2016. szeptember 2-a és szeptember 10-e között több idős ember sérelmére is hasonló módon - figyelmüket elterelve - követett el lopásokat és kifosztásokat.


fotó: police.hu

A személyleírások alapján 2016. szeptember 12-én a soproni nyomozók felismerték az utcán sétáló szlovák állampolgárt, akit elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A rendőrök a gyanúsítottat – őrizetbe vétele mellett – kihallgatták az ügyben, a férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Soproni Járásbíróság 2016. szeptember 14-én elrendelte R E. előzetes letartóztatását.

Legnépszerűbb cikkek