| 2019. október. 1. | 1 perc olvasás

Idősek Világnapja

Október elseje az idősek világnapja. Az alkalom küldetése, hogy felhívja a figyelmet az idősek támogatásának fontosságára. Ehhez kapcsolódva kedden a Szent Márton Házban ételosztást rendeztek.

Pincepörköltet osztottak a Szent Márton Ház önkéntesei a rászorulóknak. Az idősek világnapján életre hívott rendezvényen nagy örömmel fogadták ezt a gesztust a vendégül látottak és az akció többi résztvevője is örömmel segédkezett.


fotó: Griechisch Tamás

- Hálával tartozunk idős embertársainknak és köszönetet mondunk nekik azért, mert egykoron hátukra vették az országot, illetve életet adtak nekünk – emelte ki dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - A magyar kormány nyugdíjasokkal kapcsolatos intézkedései mögött is ez a tisztelet és megbecsülés húzódik – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

Az idősek az egyik kiemelt célcsoportját képezik a Szent Márton Háznak. Ezért őket is folyamatosan támogatják különböző gyűjtésekkel, ételosztásokkal.

- Több zajló pályáztatunk is azt a célt szolgálja, hogy úgymond helyzetbe hozzuk ezeket a célcsoportokat, őket valóban támogató segítséget nyújtsunk nekik – világított rá Vigné Kovács Margit, a Határok Nélkül Alapítvány elnöke. - Ez a segítés folyamatos egész évben. Minden hónap első csütörtökén nagy gyűjtést rendezünk, amely alkalmak során annyi tartós élelmiszer, tisztálkodószer, ruha és sok más hasznos dolog gyűlik össze, hogy abból rendszeresen tudunk juttatni a rászorulóknak – fejtette ki.  


fotó: Griechisch Tamás

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ezen a nap alkalmat nyújt arra, hogy felhívják a figyelmet az idősek problémáira, azok megoldási lehetőségeire.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek