Idősek világnapja és szív világnapja – A jeles dátumok előtti tisztelgésként gyalogtúrát szerveztek a parkerdőben

Az idősek világnapja és a szív világnapja előtti tisztelgésként idén is gyalogtúra indult csütörtökön délelőtt a hagyományos helyszínről, a Lővér Szálló közeléből. Az Idősek Európai Háza Alapítvány és a Soproni Szociális Intézmény egész napos rendezvényét ingyenes piknikebéd, szűrővizsgálatok és kulturális fesztivál is színesítette.

Idén sem maradhatott el a közös bemelegítés mielőtt indult volna a hagyományos Idősek és szív világnapi gyalogtúra. Ezúttal közel kétszázan vágtak neki a szép erdei környezetben a kellemes túrának, amely ezúttal is délelőtt 10 órakor indult. – A mai napon a harmincadik soproni idősek világnapját tartjuk a szív világnapjával egybekötve. Ez több éves hagyomány nálunk, hiszen ha vigyázunk a szívünkre, egészséges időskort élhetünk meg, megélhetjük azokat az esemény, amelyekre sokat vártunk. A program gyaloglással indul, mert a szívünkre úgy tudunk vigyázni, ha sokat mozgunk – mondta el dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke.

A kellemes erdei túra meghozta a kirándulók étvágyát, akiket ismét hangulatos piknikebéd várt az Erzsébet-kertben, amelyet további tartalmas programok követtek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek