| 2019. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

Ifjú Polgárőr Program

Az iskolai zaklatás, a kábítószer- és internethasználat veszélyei, valamint a közlekedésbiztonság – ezek a témák kerültek terítékre a keddi bűnmegelőzési napon a GYIK Rendezvényházban. Az előadást a Soproni Polgárőr Egyesület az Ifjú Polgárőr Programjának keretében hívta életre.

Veszélyhelyzetek felismerése és kezelése – ezzel a címmel tartott bűnmegelőzési napot a Soproni Polgárőr Egyesület általános és középiskolások számára a GYIK Rendezvényházban. A program célja az volt, hogy egészséges szemléletű fiatalokat neveljenek, hiszen ezzel már elkerülhetőek a bűncselekmények.

A megelőzés a legfontosabb – vallják a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai. Ezért 4 témában is hallhattak előadást a résztvevő diákok: az iskolai zaklatás, a kábítószer- és internethasználat veszélyei, valamint a közlekedésbiztonság volt a téma.

Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is, aki kiemelte: fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, hiszen a fiatalok sokat tanulhatnak ezekből. - A fiataloknak lehetőséget ad ez a program arra, hogy a mindennapjaik során felmerülő helyzetekben helyesen tudjanak dönténi, és megismerhetik azokat az összefüggéseket, amik a mai világ megkerülhetetlenül fontos témáival kapcsolatosak-tette hozzá.

A keddi rendezvény a Soproni Polgárőr Egyesület Ifjú Polgárőr Programjának második állomása volt. 

Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke
Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke

Kovács László – r. alezredes, bűnmegelőzési tanácsadó
Kovács László – r. alezredes, bűnmegelőzési tanácsadó

Legnépszerűbb cikkek