| 2023. október. 4. | 1 perc olvasás

Ifjúsági koncertet tartottak a Liszt-központban

Négy soproni iskola diákjai hallgathatták meg szerda délelőtt a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar előadását a Liszt -központ Munkácsy-termében. Az ifjúság figyelmét szeretnék felhívni a klasszikus zene sokrétűségére, ezért a rendhagyó koncerten nemcsak zene, hanem oktató céllal, a korszakok bemutatása is megtörtént.

A koncertet Tristan Schulze vezényelte. A gyerekek testközelből láthatnak és hallgatnak egy élő zeneszerzőt, aki darabjaival szeretné megnyerni a kicsiket és nagyokat egyaránt.

fotó: Griechsich Tamás
Az ifjúsági koncerteknek mindig nagy jelentőséget tulajdonítottunk, azt gondoljuk, hogy a fiatalokat meg kell szólítanunk ezekkel a muzsikákkal, amik nem úgy komolyzenék, ahogy azt klasszikus értelemben értjük. A gyerekek és felnőttek számára érthetővé tenni és azokat a mai zeneszerzőket bemutatni, akik vidám és népzenei hagyományokra épülő muzsikákat hoznak nekünk.

- mondta el Árvayné Nezvald Anett, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertmestere.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar nagyon nagy hagyományokra tekint vissza.1829-ben alapították Sopronban, szinte az ország egyik legidősebb zenekara. Igyekeznek minél változatosabb stílusokban játszani, hogy szélesebb rétegben érjék el közönséget. Így a klasszikus zenétől a barokkon át egészen a modern darabokig és filmzenékig minden műfajban adnak elő darabokat.

fotó: Griechisch Tamás

A zenekar célja a klasszikus zene népszerűsítése a helyi közönség körében, valamint a fiatalság zenei nevelésének támogatása Sopronban. Ennek érdekében megfelelő hangszeres tudással rendelkező műkedvelők, valamint felsőfokú zenei végzettségű zenetanárok és előadóművészek fejtenek ki önkéntes tevékenységet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek