| 2018. június. 19. | 1 perc olvasás

Így épül az M85 új szakasza!

Nagycenk környékén már elindult a bozótirtás, fakivágás és a humuszolás is. Felvételeinken már jól látható az M85 új szakaszának nyomvonala.

A kivitelezés 4 építési szakaszon folyik Farádtól a Sopron, Fertőrákos csomópontig. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. portálunkat arról tájékoztatta, hogy a nyomvonalon jelenleg a régészeti megelőző feltárásokat végzik, valamint a geodéziai alapponthálózat létesítése, a munkaterület tűzszerészeti átvizsgálása és robbanószerkezet mentesítése zajlik. A Nagylózs és a Sopron-kelet csomópont közötti 3. építési szakaszon pedig már elindult a bozótirtás, fakivágás és a humuszolás is.

A megépülő 2×2 sávos út, a Farádig elkészült M85 gyorsforgalmi utat meghosszabbítva biztosítja a térség és Sopron elérhetőségét. Az úton 110 km/h sebességgel haladhatnak majd a közlekedők.

A 171 milliárd forintos beruházás egyike azon fejlesztéseknek, amely teljes egészében hazai forrásból valósul meg. Az 57,45 km hosszú szakaszon 7 különszintű csomópont, 45 hídműtárgy, két az autóutat és a vasutat egyszerre keresztező vadátjáró épül, valamint egy pár komplex és két pár egyszerű pihenő létesül Babótnál, Fertőszentmiklósnál és Kópházánál. Nagycenken új üzemmérnökségi telepet is létesítenek. A beruházás során 16,89 km országos közúti korrekció és új nyomvonalon vezetett út, illetve 134,5 km vadvédő kerítés létesül. A környéken élők komfortérzetének javítása céljából 3 km-en zajvédőfalat is kiépítenek.

A Nif Zrt. közleményében kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően nő a régió versenyképessége, javulnak az infrastrukturális feltételek. A nyomvonallal érintett további 17 település tehermentesül az átmenő forgalomtól, valamint nő a közlekedés színvonala és biztonsága.

Sopronmédia

Így épül az M85 új szakasza #M85 #dron #sopronmédia #nagycenk #útépítés #végre #jó

Címkék: M85

Legnépszerűbb cikkek