| 2019. április. 3. | 2 perc olvasás

Így lehet sokkal egyszerűbb a beiratkozás!

Idén mintegy 520 gyermek kezdi meg az első osztályt, óvodában csaknem 210 gyermek marad további egy tanévre. Április 11-én, és 12-én, reggel 7 órától 19 óráig lesz az általános iskolákba való beiratkozás. A folyamatot lényegesen egyszerűbbé teszi, hogy idéntől elektronikus felületen is lehetőség nyílik regisztrálni a gyermeket. Ez ugyan nem váltja ki a személyes beiratkozást, de lényegesen lerövidíti a folyamatot. Ismerje meg az internetes jelentkezés lépéseit cikkünkből!

1. Lépjünk be a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap felületre

2. Itt megjelenik az összes ügyintézési típus, amelyek közül jelen esetben a „Beiratkozás általános iskolába – BÁI” folyamatot válasszuk ki.

3. Az ügyintézési felületen a csillaggal megjelölt adatokat kötelező megadni, a hivatalos iratok (például személyi igazolvány, lakcímkártya) segítségével.

4. Ezen a felületen tudjuk megadni annak az intézménynek a nevét, ahová a tanuló szeretne beiratkozni, illetve itt tudjuk kiválasztani a kívánt tagozatot is. Fontos, hogy a gyermeket bárhova beírathatja a szülő, de ha nem veszik fel, akkor a lakcíme szerinti körzetes intézményben biztosan lesz helye a diáknak.

5. Az általános iskolai beiratkozáshoz kötelező dokumentumokhoz is ezen a felületen tölthetünk le sablonfájlokat, ezeket töltsük ki, aztán a megfelelő dokumentum gombjára kattintva tudjuk feltölteni a rendszerbe. A speciális esetekre vonatkozó igazolásokat és nyilatkozatokat az „egyéb csatolt dokumentumok” felirat alatt található „dokumentum csatolása” gombra kattintva tudjuk feltölteni a rendszerbe. Ha rossz, vagy felesleges dokumentumot csatoltunk, törölhetjük azt a dokumentum neve mellett megjelenő kuka ikonra kattintva.

6. Ha mindezzel végeztünk, az „előnézet” gombra kattintva megtekinthetjük beiratkozási kérelmünk előzetes képét, és ha abban mindent megfelelőnek találtunk, a beküldés gomb segítségével elindíthatjuk az ügyintézést. A felugró ablakban szükséges a dokumentum beküldését megerősíteni.

7. Ezután megtekinthetjük a folyamatban lévő ügyek közé bekerülő, új státusszal ellátott ügyünket.

A folyamatban lévő ügyek listáján elrejthetjük a már lezárt ügyeket, illetve az oszlopok segítségével szűrhetünk, vagy kereshetünk a táblázatokban.

8. Tevékenységünk végeztével a nevünkre, majd a kijelentkezés gombra kell kattintanunk.

További fontos tudnivaló, hogy az általános iskolák az online jelentkezéseket legkésőbb 2019. április 1-jétől és 2019. április 12. 12:00 óráig fogadják. A Soproni Tankerületi Központ már eljuttatta az óvodáknak, amelyek továbbították a szülőknek. Ha valamelyik szülő nem jutott hozzá ehhez, a Soproni Tankerületi Központtól igényelhet.

Borítókép: illusztráció; Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek