| 2016. január. 1. | 1 perc olvasás

Így szilveszterezett Sopron

Méltó módon búcsúzott a Hűség Városa a 2015-ös esztendőtől.

 

Az ünnepi programsorozatot Sopron Város Fúvószenekarának jubileumi, 30. szilveszteri koncertje nyitotta meg a Novomatic Arénában. Örökzöld slágerek, örömhozó dallamok csendültek fel és nem hiányzott az elmaradhatatlan táncprodukció sem. A hálás publikum tapsviharral köszönte meg a zenészek által teremtett igazi, hamisítatlan szilveszteri hangulatot. Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester is.

Estére a soproni Fő tér is megtelt, a fagyos idő ellenére sokan döntöttek úgy, hogy szabadtéren köszöntik a 2016-os évet. Az éjszaka hangulatának alapjait kezdésképpen DJ Joko teremtette meg, majd a Flört zenekar perdítette táncra az időseket és a fiatalokat egyaránt. Az est nagy attrakcióját a P-Mobil hard rock együttes jelentette, akik fergeteges koncerttel örvendeztették meg rajongóikat és az ünneplő soproniakat.

Az óév búcsúztatását a szintén nagy hagyományokkal rendelkező újévi koncert tette teljessé. Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú polgármestere az eseményen tartott hagyományos évértékelőjében az elmúlt időszak eredményeit követően ismertette az előttünk álló esztendő fejlesztési terveit. A polgármester hangsúlyozta: ezek a beruházások a Modern Városok Program keretében történelmi fejlődést fognak a város számára nyújtani.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek