| 2023. március. 11. | 2 perc olvasás

Igyunk agyagot!

Az agyagital kipucolja a salakot és ásványi anyagokkal tölti fel a testet. Ősidők óta használjuk az agyagot a szervezetre kifejtett számtalan jótékony hatása miatt. Akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazzuk, optimálisabban működő testre és szebb bőrre tehetünk szert általa.

A kémiai elemzések felfedték, hogy az agyagok tartalmazzák az összes ásványi anyagot és nyomelemet, amelyből a fizikai test felépül. Ez megmagyarázhatja, miért reagál olyan jól a testünk az agyaggal való kontaktusra.

A gyógyászati agyag hasznos lehet
A gyógyászati agyag hasznos lehet
Fotó: wikipedia
Összetételüktől függően különböző színűek lehetnek, de az alkotóelemeket tekintve gyakorlatilag megegyezőek. Eltérések az alkotóelemek arányában mutatkoznak a különböző lelőhelyekről származó agyagok között.

Gyógyításra elsősorban a zöld agyagokat használjuk, a többit a kozmetika vette szárnyai alá. Belső használatra kizárólag az extrafinom szemcséjű alkalmas. Úgy tartják, hogy egyfajta természetes intelligenciával rendelkezik, ezért a szervezetben csak a kórokozó baktériumok szaporodását gátolja, a hasznos élőlényeket megkíméli. Fertőzésgátló hatását ebből kifolyólag az emberi testtel harmóniában fejti ki. A szervezetidegen anyagokat és a szervrendszerek működése közben keletkezett egészségkárosító melléktermékeket képesek megkötni és eltávolítani. Rendkívül erőteljes hatású méreganyagokat is képes közömbösíteni. Harmonizáló, kiegyensúlyozó hatással van a testre, tehát szükség szerint élénkít, feltölt, vagy éppen „elszívja” az energiatöbbletet. Sebgyógyítás terén is rendkívül eredményes, melyben közrejátszik gazdag ásványi összetétele, lúgosító, baktericid tulajdonsága.

Erősíti a sejteket, és gazdag hatóanyagtartalma védelemmel szolgálhat a rákos elváltozások kifejlődésével szemben.

Gyógyital agyagból

Egy üvegpohárba öntsünk 200 ml tisztított vizet, szórjunk bele egy csapott teáskanál fogyasztásra alkalmas zöld agyagport, keverjük meg fakanálkával és tegyük félre letakarva. Az ital készítése során ne használjunk fém vagy műanyag eszközöket. Ajánlott este összekészíteni, és reggel éhgyomorra, étkezés előtt egy órával elfogyasztani. Az első napokban elegendő, ha csak a felső, zavaros részt próbáljuk meg hősiesen, lassan elkortyolni. Miután megszoktuk, már az egészet felhajthatjuk. Az íze talán nem lesz a kedvencünk, de igyekezzünk a jótékony hatásaira összpontosítani. Ha ennek ellenére sem akar lecsúszni, ízesíthetjük egy kis citromlével vagy mentateával. Ajánlott mindennap ugyanakkor, apró kortyokban elfogyasztani. Mielőtt teljesen abbahagynánk a szedését, néhány napon keresztül fokozatosan csökkentsük a mennyiségét.

A következő konkrét esetekben ajánlott 10-20 napos kúrát tartani: fáradékonyság, gyengeség, megfázás, mérgezések, túlzott alkoholfogyasztás, elhízás, vérszegénység, ásványianyag-hiány, bőrgyulladás, cellulitisz, érelmeszesedés, gyomor- és nyombélfekély, gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, puffadás, székrekedés, köszvény, pikkelysömör, szabálytalan vagy fájdalmas menstruáció.

Az agyag páratlanul értékes és maximálisan természetes terápiás lehetőséget biztosít számunkra. Enyhébb esetekben önállóan is megállja a helyét, súlyosabb helyzetben pedig különleges kiegészítője lehet a szakszerű ellátásnak.

borító: pixabay

Legnépszerűbb cikkek