| 2019. március. 23. | 1 perc olvasás

II. Soproni Boii Kelta Nemzetközi Küzdősport gála

Az idei gálával az autizmussal élő és Asperger-szindrómás gyermekek kétnapos szakmai szülőtréningjét szponzorálja a szervező Krav Maga SC. Sopron és WKF Federation. A rendezvény védnöke Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője volt. A programnak a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium adott otthont.

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok nyitotta meg a rendezvényt, aki kiemelte: a sport megtanít minket küzdeni a céljainkért, megtanít felállni a padlóról. - Itt ma egy remek közösség jött össze, ahol csak győztesek vannak. Remélem minden évben meg tudják rendezni a gálát, hiszen helye van és szükség van rá, a jótékony cél pedig még nemesebbé teszi a megmérettetést- tette hozzá a tanácsnok.


fotó: Griechisch Tamás

A Krav Maga SC Sopron elnöke, Gőgh Zoltán a II. Soproni Boii Kelta Nemzetközi Küzdősport gála kapcsán portálunknak elmondta, hogy a boii kelták azok a kelta törzsek, akik Nyugat- és Észak-Magyarországot lakták körülbelül 1500-1800 éven keresztül, az ő emlékükre a tavaszi napforduló hetében rendezik meg a gálát. 5-6 nemzet képviselő léptek a ringbe. Sopronból a Gyevát Ökölvívó Egyesületből érkeztek, Fertőszentmiklósról a Simon Gym-ből és a sor természetesen még ne teljes.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek