| 2019. október. 6. | 1 perc olvasás

II. West Hungarian Fight - Nemzetközi Küzdősport Gála

A küzdősporté volt a főszerep vasárnap a Novomatic Arénában. A Növényi Sportakadémia SE megrendezte a II. West Hungarian Fight sporteseményt.

A program délelőtt az MMA Magyar Kupával, amatőr k1 és Muay Thai, amatőr Cage Grappling rendezvényekkel kezdődött. Majd az amatőr boxolók léptek a ringbe, a délutáni ünnepélyes köszöntőket  pedig profi k1 Ausztria Magyarország összecsapás és profi box követte.

Babos Zoltán, a szervező egyesület elnöke elmondta: az a cél, hogy hagyományt teremtsenek, hogy Sopron értékei közé felkerüljön ez a küzdősportrendezvény is. Szinte a világ minden pontjáról érkeztek küzdősportolók köztük több soproni versenyző.


fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs sportfelügyelő kiemelte: Sopron minden alkalommal szívesen áll olyan sportesemények mellé, amik viszik a város jó hírét. – Büszkék vagyunk, hogy Sopronban ilyen sportvezetők vannak, akik ilyen nívós rendezvényt képesek megszervezni, immár második alkalommal. Ez azért is fontos, mert változnak a küzdősportágak és egyre népszerűbbek - tette hozzá.

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok a megnyitón hangsúlyozta: kiemelt szerepe van a sportnak, hiszen ezen keresztül azt üzenjük a gyermekeinknek, a felnövekvő generációnak, hogy ők is mozogjanak. A sport az életre nevel, megtanít küzdeni úgy, hogy közben közösséget is teremt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek