| 1 perc olvasás

III. Majális Kupa az új Lőver Uszodában

Harmadik alkalommal rendezték meg a Majális Kupát a soproni Lőver Uszodában. A megmérettetésre a soproni csapat mellett Szombathelyről és Budapestről is neveztek vízilabdautánpótlás-csapatok, de Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek sportolók.

A kupa ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, melyen a városvezetéstől dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester vett részt.

fotó: Griechisch Tamás
A Majális Kupának azért van különös jelentősége, mert ez egy olyan hagyomány és rendezvénysorozat Sopronban, ami az új Lőver Uszodából indult. Mindig nagyszerű érzés, amikor az uszodába belépünk, hiszen egy nagy fejlesztése az elmúlt 5 esztendőnek, egy fantasztikus létesítmény, amely már színvonalas nemzetközi versenyeknek is otthont adott. Az új Lőver Uszodának köszönhetően pedig városunk felkerült a vizes sportok térképére

- emelte ki Sopron polgármestere.

fotó: Griechisch Tamás

A megmérettetésre összesen 6 csapat érkezett. A házigazda soproni vízilabdázók mellett egy csapat Szombathelyről, egy Budapestről, egy Szlovákiából és kettő Lengyelországból érkezett. A kupán az U15-ös korosztály tagjai mérték össze tudásukat.

Ezek a vízilabda-mérkőzések egyfajta felkészülések is egyben, mondhatni gyakorlás a bajnokság véghajrája előtt, ami még inkább összekovácsolja a csapatokat

- mondta Matyuga-Kovács Rita, a Soproni VSE elnöke.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek