| 2018. március. 11. | 1 perc olvasás

III. Meghívásos Faipari Szakmai Verseny és Workshop 2018

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara idén harmadik alkalommal hirdette meg Faipari Szakmai Versenyét, bázisiskolai rendszerén keresztül. A kar évek során kialakított, kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően, mind a 16 bázisiskola elfogadta a meghívást. Az egyetem csapatával együtt így 17 csoport indult a megmérettetésen.

A március 8-9-én lezajlott két napos szakmai rendezvényt Dr. Magoss Endre, a Simonyi Kar dékánja nyitotta meg a Ligneum Látogatóközpontban. A három fős csapatok a verseny szervezői, Dr. Fehér Sándor és Tóth György szabályismertetését követően első nap elméleti tudásukról adtak számot, míg a második versenynapon a gyakorlati feladatot az egyetem Tanüzemében kivitelezték. A rendezvény kiemelkedő, látványos részét ez a gyakorlati verseny jelentette, amikor hat óra munka után az idei feladatként kiadott fésülködő asztalok elkészültek. A versenyfeladat terveit Farkas Ete Domonkos, a Soproni Egyetem hallgatója készítette el. A pályamunkákat a korábbi évekhez hasonlóan, öt fős szakmai zsűri bírálta el.  A zsűri tagjai voltak Tóth György, SOE SKK, Árkossy Tamás, Országos Asztalos és Faipari Szövetség elnöke, Wilheim Gábor, Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke, Markó Gábor, Markó Faipari Kft. és Baranyai Pál asztalos mester.

Addig, míg a csapatok a SOE Tanüzemben szorgoskodtak, addig a kísérő, szakmai felkészítő tanárok szakmai megbeszélésen vettek részt. Olyan fontos kérdésekről tanácskoztak, mint a továbbképzési programok, a technikus képzés, az EUROSKILL verseny, vagy éppen tankönyvírás.

A verseny legjobb csapatai:

1. Roth Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola, Sopron
2. Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, Budapest
3. Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szombathely és a Soproni Egyetem csapata

A rendezvény az „EFOP-3.4.4-16-2017-00027, A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” pályázat támogatásával valósult meg.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek