| 2021. július. 22. | 1 perc olvasás

III. Patak Parti

Idén is várja a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület a természetbe vágyókat egy kellemes délutánra a brennbergi völgyben. A Patak Party családi délutánon népi játékokkal, vadászkutya-bemutatóval és sólyomsimogatással is várják az érdeklődőket július 24-én.

Soprontól 5 kilométerre, a brennbergi völgyben, a Rák-patak partján helyezkednek el a Ciklámen faházak. A házak szomszédságában található erdősáv ad otthont idén is a Patak Party családi délutánnak. 

 - A családok részére szervezett program keretében a gyerekek többféle csapatjátékban és ügyességi játékban is kipróbálhatják magukat. A programok között számháború, méta, bilicke, gólyaláb és zsákban futás is szerepel. A legfőbb célunk, hogy a résztvevőket minél közelebb vigyük a természethez. Kérjük a látogatóinkat, hogy aki teheti, kerékpárral, gyalogosan, vagy tömegközlekedéssel érkezzen, így csökkentve a környezeti terhelést – mondta Baranyai Konrád, a Wandorfer Hagyományőrző Egyesület elnöke.    


Fotó: Wandorfer Hagyományőrző Egyesület

- A program során az Alpokalja Íjász Sport Egyesület bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. Egyesületünk célja, hogy a rendezvényeinken jelenjen meg a német nemzetiség kultúrája, ennek apropójából élvezhetjük a Weinrose Blaskapelle vagy Borvirág Együttes fúvós zenéjét fél négytől. Ezt követi fél öttől Geiger Kálmán vadászkutya gyakorlati bemutatója. Európa-bajnok vadászkutyák mutatják be gazdájuk parancsszavaira végrehajtott feladataikat, valamint alkalom nyílik sólyom simogatására is -tette hozzá.  


Fotó: Wandorfer Hagyományőrző Egyesület

Fotó: Wandorfer Hagyományőrző Egyesület

Borítókép; Wandorfer Hagyományőrző Egyesület

Legnépszerűbb cikkek